Cum sa eliminati de la distanta datele de pe un telefon furat

smartphone android

Indiferent daca l-ati pierdut sau daca a fost furat, va vom arata cum sa stergeti de la distanta datele de pe smartphone-ul Android. Si adevarul este ca informatiile care sunt in interior, pot deveni mult mai valoroase decat mobilul in sine.

Desi stergerea de la distanta se activeaza implicit in multe dintre dispozitivele Android, nu strica niciodata sa ne asiguram ca am activat-o pe telefonul mobil. Si este intotdeauna mai bine sa preveniti decat sa combateti. Va vom arata cum sa stergeti datele de pe dispozitivul Android furat sau pierdut.

Pentru aceasta, va trebui sa accesati Setari> Securitate> Administratori dispozitiv.

Apoi, va trebui sa activati Permiteti Managerului de dispozitiv Android sa blocheze sau sa sterga un dispozitiv pierdut. Dupa cum puteti vedea, cand apasati, vor aparea mai multe optiuni: „Stergeti toate datele, Schimbati parola pentru a debloca ecranul sau Blocati ecranul”. Pentru mai multe informatii vizitati 3k.ro.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l verificati este daca locatia este activata. Cum? Accesati Setari> Acces la locatie / Locatie (depinde de tipul de versiune Android pe care ati instalat-o). Daca nu este, activati-o.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa verificam daca totul functioneaza corect. Conectati-va la contul Google de pe site-ul oficial al dispozitivelor Android si verificati daca locatia care apare pe harta este corecta. Veti vedea numele dispozitivului dvs., ora ultimei locatii salvate, adresa aproximativa si data ultimei conexiuni.

Desigur, aceasta functie nu va fi disponibila pe telefoanele dezactivate, fara conexiune de date sau fara WiFi.

Stergeti datele

Dupa cum ati vazut in sectiunea anterioara, aveti trei optiuni: activati sunetul, blocati sau stergeti datele de pe telefonul smartphone de la distanta.

Prima optiune va activa o alarma care va suna, cu volumul la maximum, timp de 5 minute.

Daca alegeti „Block”, puteti inlocui ecranul pe care l-ati avut, cu o parola. Desigur, incercati sa nu folositi aceeasi parola pe care ati introdus-o in contul dvs. Google.

In plus, aceasta functie va permite sa introduceti un mesaj de recuperare si un numar de telefon optional in cazul in care cineva doreste sa il returneze.

Daca nici una dintre aceste doua optiuni nu functioneaza pentru dvs., tot ce trebuie sa faceti este sa stergeti datele de pe mobil. In cazul in care decideti asta, veti primi un mesaj care sa explice ca tot ceea ce ati stocat pe Android va fi sters definitiv.

Dupa ce ati terminat, nu veti mai putea utiliza din nou Managerul de dispozitiv Android, deci fiti foarte atenti la aceasta optiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *