Cum sa evitati in mod automat retelele Wifi lente pe iPhone

Fara indoiala, conexiunile Wi-Fi sunt esentiale atunci cand navigati pe internet si ne mentin conectati. Iar cautarea celei care are cea mai buna conexiune este intotdeauna destul de obositoare, deoarece ne obliga sa fim constienti de viteza sa si sa trecem manual de la un Wifi lent la date sau, speram, sa incercam o alta conexiune care are o viteza suficienta.

Desi exista producatori care au fost foarte preocupati de acest lucru, cum este cazul Apple cu o noua optiune nativa a sistemului de operare, care face tot acest proces automat pentru noi.

Activati aceasta optiune „ascunsa” pentru iOS

Fara indoiala, iOS 11 are una dintre cele mai putin cunoscute optiuni, dar in acelasi timp cea mai utila. Dupa cum stiti, atunci cand o conexiune Wi-Fi este proasta, trebuie sa trecem manual la date mobile sau sa incercam alt Wifi pentru a vedea daca am avut noroc. Dar, cu aceasta noua caracteristica iOS, totul este mult mai simplu, uitand de asemenea problema si lasand iPhone-ul sa aiba grija de tot ce inseamna conectivitate wireless si mobila.

Din acest meniu putem activa asistenta Wifi

Ei bine, Apple a introdus un asistent Wi-Fi in iOS, care ne permite sa avem intotdeauna cea mai buna conexiune posibila, pentru ca daca detecteaza ca nu este rapida, acesta se schimba direct intr-o conexiune de date mobila. Pentru a activa asistenta, trebuie sa facem urmatoarele:

Asistentul spune ca, odata activat, iPhone va trece automat de la reteaua Wi-Fi la date mobile, detectand ca conexiunea este slaba sau nu la fel de rapida cum ar trebui. In acest fel, vom fi intotdeauna conectati si, ceea ce este mai bine, cand veti gasi un Wi-Fi deschis cu un semnal mai puternic, se va reconecta automat la acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *